Zdroj: https://www.ms-pisek.cz/aktuality/jarni-blokove-cisteni-komunikaci-2018  •  Vydáno: 27.3.2018 9:20  •  Autor: Lenka Gareisová

Jarní blokové čištění komunikací 2018

Jarní blokové čištění komunikací 2018Městské služby Písek připravují v termínu od 3.4. 2018 jarní blokové čistění komunikací a chodníků ve městě Písku. Blokové čištění města je rozděleno do 16 bloků. Začne úklidem města a bude pokračovat v obcích Smrkovice, Semice, Nové Dvory a Purkratice. Posledním blokem čištění komunikací bude průmyslová zóna Čížovská. Předpokládaný termín ukončení je stanoven na 28.5. 2018.

Konkrétní termíny jednotlivých bloků se mohou měnit v závislosti na klimatických podmínkách a budou vždy aktualizovány na následující na webech Městských služeb www.ms-pisek.cz  a města Písku www.mestopisek.cz a objeví se též v denním tisku. Blokové čištění budou provádět zametací a kropící vozy.

Úklidu v jednotlivých ulicích bude předcházet rozmístění dopravního značení s uvedením přesného termínu úklidu. Ve spolupráci s Městskou policií bude zajištěna v dané lokalitě informovanost obyvatel mobilním rozhlasem. V průběhu čištění budeme také spolupracovat s odtahovou službou, aby ulice byly vyklizeny od vozidel a bylo možné provést toto čištění co nejefektivněji a kvalitně. Naší snahou je provádět čištění co nejrychleji tak, aby parkování bylo omezeno v co nejkratší době.

V případě, že dojde ze strany vlastníků a provozovatelů motorových vozidel k řádnému respektování námi rozmístěného dopravního značení a ulice jsou v daných termínech vyklizené, probíhá čištění města hladce a bez zbytečných prostojů techniky. S neustále narůstajícím počtem parkujících vozidel ve městě Písku se však stávají některé úseky ulic neprůjezdné pro úklidovou a čistící komunální techniku a tím je přímo ovlivněna kvalita prováděných prací.

Z tohoto důvodu chceme požádat všechny řidiče, vlastníky či provozovatele motorových vozidel o bezvýhradné respektování dopravních předpisů a to v termínech uvedených na dopravním značení jednotlivých úseků komunikací. 

Děkujeme všem zúčastněným za Vaši vstřícnost a ochotu při realizaci blokového čištění městských komunikací.
Úklid bude prováděn v tomto pořadí :

 

Obce