Zdroj: https://www.ms-pisek.cz/aktuality/konecna-podoba-kruhove-krizovatky-v-ulici-hradistska  •  Vydáno: 15.11.2011 12:22  •  Autor: Lenka Gareisová

KONEČNÁ PODOBA KRUHOVÉ KŘIŽOVATKY V ULICI HRADIŠŤSKÁ

KONEČNÁ PODOBA KRUHOVÉ KŘIŽOVATKY V ULICI HRADIŠŤSKÁ

V minulém týdnu byla dokončena finální úprava nově vybudované kruhové křižovatky v ulici Hradišťská. Podoba této křižovatky je pro Písek nová.

Zvolil se způsob  vybudování středového ostrůvku, a to poskládáním z betonových city-bloků, které jsou spojeny kovovou pásovinou. Vzhledem k tomu, že každá změna křižovatky se musí dostat do podvědomí řidičů, byl středový ostrůvek ponechán několik měsíců bez vnitřní výplně. Během této doby došlo 2x k úpravě tvaru a to tak, aby vyhovoval řidičům a zároveň splňoval požadavky normy.

Hradišťská ulice Hradišťská ulice Hradišťská ulice Hradišťská ulice Hradišťská ulice

Začátkem měsíce listopadu byla navezena zemina, pod kterou je položena textilní fólie zabraňující vyplavování materiálů na vozovku. Dále byla provedena výsadba zeleně, doplnění mulčovací kůrou, oblázky a několika soliterními kameny. Náklady na doplnění středového ostrůvku činily 60 tisíc Kč.  V průběhu měsíce prosince 2011 Městské služby Písek s.r.o. instalují chybějící dopravní značení podle projektové dokumentace.