Zdroj: https://www.ms-pisek.cz/aktuality/informace-o-stavu-vystavby-detskych-hrist-na-rok-2011-dle-schval  •  Vydáno: 27.7.2011 7:29  •  Autor: Lenka Gareisová

Informace o stavu výstavby dětských hřišť na rok 2011 dle schválené koncepce obnovy ve městě Písku

Informace o stavu výstavby dětských hřišť na rok 2011 dle schválené koncepce obnovy ve městě Písku

V současné době probíhají práce na výstavbě  dětského hřišťě  (dále jen DH) v parku u Sv. Václava. Jedná se o doplnění hřiště o dva herní prvky. Dodavatelem těchto prvků je firma HAGS Praha, která dodává prvky od švédského výrobce. Nově zde bude umístěn multifunkční herní prvek, který vytvoří hravou a atraktivní sestavu.   Stojny tohoto prvku jsou vyrobeny z lepené severské borovice. Druhým prvkem, který zde bude nově sloužit ke hře dětem, je houpadlo koník. Dokončení výstavby a uvedení do provozu bude do v poloviny srpna 2011.

Další doplnění DH proběhne v ulici Vojenova, kde se současné hřiště rozšíří o terénní skluzavku. Tato skluzavka bude zajímavá svojí délkou a zároveň využitím stávajícího terénu. Dodavatelem je firma EIBE CZ. Termín zahájení prací je do 10. srpna a dokončení včetně uvedení do provozu je do konce srpna 2011. Částka potřebná k doplnění výše uvedených prvků činí 400 tisíc Kč. Kompletní výstavbu provádí Městské služby Písek s.r.o..

Na letošní rok je naplánována výstavba nových DH v parku Na Sadech a v ulici Otavská. Dodavatelem obou hřišť je firma Hřiště s.r.o., která vyhrála výběrové řízení. Hřiště v parku Na Sadech bude umístěno na místě stávajícího a bude částečně oploceno. Nově zde uživatelé naleznou atypické pískoviště, řetízkovou houpačku, houpací hnízdo a dva herní prvky určené k lezení a šplhání. Výstavba bude zahájena začátkem srpna a plánované dokončení a uvedení do provozu je začátek září 2011. Částka určená na výstavbu DH je 491.850,-Kč.

DH v ulici Otavská se bude nacházet v prostoru mezi objekty čp.1799 a 1813. Navržené herní vybavení je v provedení dřevo, kov a plast. Hřiště bude celé oploceno. Skladba herních prvků je určena pro děti věkové skupiny od 2 – 10let. Návštěvníci tohoto nově vybudovaného hřiště zde naleznou pískoviště, pružinové houpadlo, podestu se skluzavkou, jehlan vytvořený ze sítí, balanční prvky a dvouhoupadlo. Výstavba bude zahájena začátkem srpna a plánované dokončení a uvedení do provozu bude během září 2011. Částka určená k výstavbě je 494.050,-Kč.

 

Dětské hřiště Dětské hřiště