Zdroj: https://www.ms-pisek.cz/aktuality/blokove-cisteni-komunikaci-2023-predbezny-harmonogram  •  Vydáno: 8.3.2024 7:45  •  Autor: Lenka Gareisová

Blokové čištění komunikací 2024 - předběžný harmonogram

Blokové čištění komunikací 2024 - předběžný harmonogram V našem městě je začátek jara již tradičně spojen s provedením blokového čištění komunikací a chodníků. Městské služby Písek tak činí za účelem zlepšení životního prostředí ve městě a obcích. Z komunikací a chodníků je nutné odstranit nečistoty po zimním období. Cílem je snížení prašnosti ovzduší a celkové zlepšení životního prostředí. Čištění města je rozděleno do 16 bloků. O jeho začátku a termínech čištění jednotlivých bloků budeme občany informovat s několikadenním předstihem, minimálně 7 dní předem. Nejprve bude čištění provedeno ve městě Písku a poté bude pokračovat v obcích Smrkovice, Semice a Nový Dvůr. Posledním blokem čištění komunikací bude obec Purkratice a průmyslová zóna Čížovská. Doba trvání čištění je cca 6 – 8 týdnů.

Dále v období přelomu jara a léta budou probíhat samostatná čištění velkých parkovišť, která budou vždy s dostatečným předstihem, minimálně však 7 dnů předem označena dopravním značením s vyznačeným datem a časem provedení.    

Konkrétní termíny jednotlivých bloků se mohou měnit v závislosti na klimatických podmínkách a budou vždy každý týden v pátek upřesněny pro následující týden  na webech města Písku www.mestopisek.cz a Městských služeb www.ms-pisek.cz . Informace budou uvedeny též v denním tisku. Blokové čištění budou provádět zametací a kropící vozy s podporou servisního vozidla pro rozvoz přenosného dopravního značení a odvoz většího množství nečistot.  

Datum a časový rámec provedení úklidu jednotlivých ulic bude uveden na přenosném dopravním značení, které bude rozmístěno sedm dní předem. Městská policie Písek bude opakovaně v některých lokalitách zajištovat informovanost obyvatel mobilním rozhlasem a v případě nerespektování dopravního značení, řešit dopravní přestupky. Potřebujeme dosáhnout úplného vyklizení vozidel z ulice tak, aby bylo možné provést čištění co nejrychleji a v maximální kvalitě. Parkování vozidel se snažíme omezit jen na nezbytnou dobu. Pod nepřeparkovanými vozidly zůstávají nečistoty, ketré se musí složitě odstraňovat, což má  nepříznivý vliv na kvalitu a hlavně dobu čištění.

Z tohoto důvodu bychom chtěli požádat řidiče a majitele motorových vozidel o jednoznačné respektování dopravního značení v jednotlivých úsecích, kde bude k čištění docházet. 

Děkujeme všem zúčastněným za Vaši vstřícnost a ochotu při realizaci blokového čištění komunikací.

 

Úklid bude prováděn v tomto pořadí :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obce

 

UPOZORNĚNÍ: Městské služby Písek si vyhrazují právo změn, doplnění nebo vynechání termínů blokového čištění.