Zdroj: https://www.ms-pisek.cz/aktuality/probihaji-opravy-lavicek-ve-meste  •  Vydáno: 9.2.2023 7:05  •  Autor: Lenka Gareisová

Probíhají opravy laviček ve městě

Probíhají opravy laviček ve městěV průběhu roku 2022 došlo ke kompletní opravě všech laviček v Palackého sadech a v ulici Komenského. Každá lavička byla rozebrána, kovové konstrukce i dubové fošny přebroušeny a znovu natřeny, v některých případech kompletně vyměněny za nové.

Na přelomu roku začali pracovníci Městský služeb Písek (dále MS) s výměnou poškozených fošen u laviček vykazující nedostatky na sídlištích Logry, Dr. Horákové, Jih, dále v lokalitě U Hřebčince, v parku Na Sadech, Lipové aleji a cyklostezky od městského ostrova k lávce Dagmar Šimkové.

Aktuálně probíhá kompletní výměna laviček na lesním hřbitově a na Alšově náměstí u morového sloupu. Pracovníci MS vyměnili 200 ks smrkových fošen, 50 ks dubových fošen, dále bylo přebroušeno a opraveno cca 300 ks smrkových i dubových fošen.  

V jarních měsících dojde k opravě laviček na Velkém náměstí a dalších lokalitách. Výměna za nové lavičky včetně zadlážděné plochy proběhne na promenádě v ul. Svatotrojická.